Moderní design, velmi vysoká absorpce akustické energie, vzdušnost, odolnost a ekologie. To jsou atributy akustických panelů Silentmax3D.

Hledáte způsob, jak snížit ozvěnu a hluk v interiéru moderním způsobem? Máme řešení. Akustické panely Silentmax3D lze umístit na stěnu i strop.

Stavebnice

Sestavte si akustický panel Silentmax3D sami, rychle a jednoduše. Z akustických panelů Silentmax® jsou vyřezány segmenty. Na stěnu pomocí hmoždinek upevníte kovové profily Silentmax easy-fix, které mají co 5 cm drážku. Snadným vložením akustických profilů do drážek vznikne plastický vzor Silentmax3D. Sestavení je snadné, rychlé a zábavné. Šetříme náklady na balení i dopravu.

Aktivní plocha

Austicky absorpční plocha je součet všech ploch jednotlivých segmentů akustického panelu Silentmax3D. Celkově je tak jeho absorpční plocha 2,5 krát větší, než výška x šířka.

Stavebnici akustického panelu lze koupit přímo v našem eshopu.
Silentmax3D 400×244 cm
Silentmax3D 244×244 cm
Silentmax3D 200×122 cm

Jak vylepšit akustiku

Ve většině případů potřebujeme redukovat ozvěnu, nebo-li snížit dobu dozvuku. Více můžete dočíst zde. Ozvěna se sníží jednoduchým doplněním akusticky pohltivého materiálu do daného prostoru. Čím větší prostor je a čím více je potřeba ozvěnu redukovat, tím více akusticky pohltivého materiálu bude potřeba.
Potřebujete akustickou studii? Kontaktujte naši partnerskou firmu AKULAB.

Funkce akustické absorpce

Rychlost zvuku je 345 ms-1 , výrazná ozvěna má dobu dozvuku větší než 1 sekunda. To znamená, že se mezi stěnami ve vzdálenosti 3,45 m odrazí 100x za jednu sekundu, ve vzdálenosti 7 m se odrazí asi 50x za jednu sekundu a mezi stropem a podlahou 2,5 m se odrazí téměř 140x.

Zvuk se šíří vlněním vzduchu v prostoru všemi směry, sféricky ( jako zvětšující se koule). Jako když hodíte kámen do vody, tak se po hladině šíří vlny. Stejně tak funguje šíření zvuku ve vzduchu, jen ve všech směrech. Zjednodušeně řečeno se od zdroje zvuku vlnění šíří všemi směry. Při nárazu akustické vlny na tvrdou plochu (zeď, dlažba, beton, sklo, dřevo) se energie odrazí. Úhel dopadu se rovná úhlu odrazu. Při nárazu akustické vlny do měkkého materálu se její akustická energie pohltí. Více o dozvuku a šíření zvuku v prostoru se můžete dočíst například zde.

3D vzor

Je generován vlastním softwarem, který převádí 3D matematickou funkci na 2D nářezový plán. Architektům, designérům interiérů a návrhářům zdarma poskytneme modely Silentmax3D. Modely lze jednoduše využít při vizualizaci interiérů, kanceláří, hal a podobně.

Funkce vzoru je inspirována přírodou, po dopadu kapky na vodní hladinu se vytvoří vlnky. My jsme použili funkci inverzní v čase, tudíž uprostřed vzoru vznikne kruh a jeho kopie (vlnky) se směrem od středu zhušťují. U větších ploch dále od středu se díky optickému klamu opět začnou objevovat soustředné kružnice.

Velikosti akustických panelů Silentmax3D

Silentmax3D 200×122 cm

Šířka:200 cm
Výška:122 cm
Hloubka:24 cm
Váha:18 Kg
Montáž: zavěšením
Přepravnívelikost
Šířka:244 cm
Výška:24 cm
Hloubka:24 cm

3D model .dxf format
3D model .fbx format

Silentmax3D 244×244 cm

Šířka:244 cm
Výška:244 cm
Hloubka:24 cm
Váha:42 Kg
Montáž: zavěšením
Přepravnívelikost
Šířka:244 cm
Výška:50 cm
Hloubka:25 cm

3D model .dxf format
3D model .fbx format

Silentmax3D 400×244 cm

Šířka:400 cm
Výška:244 cm
Hloubka:24 cm
Váha:72 Kg
Montáž: zavěšením
Přepravnívelikost
Šířka:244 cm
Výška:84 cm
Hloubka:25 cm

3D model .dxf format
3D model .fbx format


Kategorie: Naše tipy